Julia Johansson

Tillridning, träning, tävling och försäljning

Svenningsens Maskin AB


Svenningsens är ett gammalt familjeföretag grundat 1861 av
Andreas Svenningsen. Idag är Svenningsen en av de verkligt tunga aktörerna på den Skandinaviska marknaden med ett produktprogram som omfattar några av de största och mest attraktiva agenturerna på marknaden med maskiner för modern gräsvård i parker, idrottsplatser, kyrkogårdar, fastighetsförvaltningar och golfbanor.

Sedan drygt två år är Svenningsens Turf Care AB ny svensk generalagent för Kubota - en av världens största traktorproducenter!

Många i Sverige har redan goda erfarenheter av Kubotas kompakttraktorer. På Elmia Lantbruk togs nästa steg när den större M-serien premiärvisades för den svenska marknaden. De japansktillverkade M-serietraktorerna omfattar modeller med motorer från 60 hk till 130 hk, och håller samma höga kvalitet som kännetecknar Kubotas samtliga produkter.

Antarès genom Erik Jerneld AB


Antarès erbjuder ett brett utbud av sadlar. Alla tillverkade för hand vid deras fabrik i Saintes utanför Bordeaux. I sortimentet ingår framförallt hopp och dressyrsadlar i en rad olika utföranden, men även modeller speciellt framtagna för distansridning och terrängridning i fälttävlan finns tillgängliga. Varje sadel kan anpassas precis efter kundens önskemål.


Antarès tillverkar självklart även tillbehör såsom träns, sadelgjordar, förbyglar och benskydd som matchar deras sadlar både i design och vad det gäller kvalitet. Antarès utvecklingsteam arbetar ständigt för att kunna presentera produkter som erbjuder något extra inom komfort, säkerhet och design.


2005 tog Antarès tillsammans med en av de ledande tillverkarna av motorcykelhjälmar fram en hjälm för ridsporten som förenar tre ledord: säkerhet, komfort och estetik. Hjälmen visades första gången under Salon du Cheval i Paris 2007 och blev en omedelbar succé. Varje hjälm kan designas efter kundens önskemål vad gäller färger och material.